piątek, 30 września 2016

Piekarnik do zabudowy z funkcją gotowania na parze

Piekarniki do zabudowy z mikrofalą. W przypadku delikatnego gotowania na parze warzywa pozostają chrupiące, a drób oraz ryby stają się soczyste i miękkie. Wystarczy wlać wodę do zbiornika zintegrowanego w niewidoczny sposób z podnoszonym panelem sterowania w piekarnikach Serie 8. Funkcja w pary jest kontrolowana automatycznie.


Aby najprościej określić, co to jest piekarnik parowy, można by powiedzieć, że jest to piekarnik, który ma funkcję gotowania na parze.

Istnieją piekarniki parowe, które umożliwiają tradycyjne pieczenie, gotowanie na parze, a także pieczenie z wykorzystaniem pary. Nomenklatura tutaj też nie jest prosta, bo istnieją urządzenia do. Dziś nadal żadna kuchnia nie obędzie się bez piekarnika. Dostępne urządzenia pozwalają nie tylko na przygotowanie pieczeni czy ciasta, lecz także gotowanie na parze, a poza tym same się czyszczą!


Podpowiadamy, jak wybrać najlepszy piekarnik do zabudowy do swojej kuchni. Potrawy gotowane w gorącej parze nie. Gotuj na parze, piecz z użyciem gorącego nawiewu lub wybierz obie metody jednocześnie, dzięki piekarnikom parowym marki Siemens.


Innowacyjne połączenie pary i gorącego powietrza sprawia, że urządzenia te są idealne nie tylko do przyrządzania mięsa, ryb i warzyw, ale także do pieczenia chleba, ciast i pieczeni mięsnych.

Para wytwarzana w piekarniku to “para sucha” o temperaturze przekraczającej 100°C, która działa w połączeniu z funkcją termoobiegu i grzałki. Ciepło wytwarzane w piekarniku jest stale wspomagane przez gorącą parę, aby lepiej nawilżać pieczone potrawy, a jej intensywność można ustawić na niską, średnią lub wysoką. Samoczyszczące się piekarniki – piekarniki z funkcją czyszczenia pyrolitycznego nagrzewają się do temperatury 500°C, w której zabrudzenia zamieniają się w drobny popiół, łatwy do wytarcia zwykłą szmatką.


Powłoka katalityczna – pochłania tłuszcz podczas pieczenia i jest. Bardzo szybko nagrzewa się do wysokiej temperatury (3stopni Celsjusza). Tak wysoka temperatura pozwala na upieczenie idealnej pizzy, pity czy chlebów na zakwasie, których jestem fanką. Poza tym piekarnik jest wyposażony także w funkcję pieczenia z parą, dzięki czemu nasze wypieki będą miały wspaniałą chrupiąca skórkę. Jego funkcja Steamify pozwala piec i gotować potrawy o jakości, której nie powstydziliby się profesjonaliści.


Umożliwia ona także stosowanie w domu techniki SousVide. Wystarczy ustawić temperaturę, aby funkcja Steamify zajęła się resztą, dostosowując ilość pary do wymagań potrawy. Jesteśmy autoryzowanym sprzedawcą czołowych producentów sprzętu AGD w Polsce.


Różnica między piecem konwekcyjnym a zwyczajnym tkwi w użyteczności. W zasadzie każdy piekarnik parowy można wykorzystać tak samo, jak piekarniki zwykłe, czyli bez wykorzystania pary wodnej, natomiast w piekarniku zwykłym gotowanie na parze jest. Najważniejszymi elementami w profesjonalnej kuchni są, po pierwsze, prawidłowy sposób przygotowania, po drugie, forma podania potrawy, a po trzecie harmonia smaków i aromatów. Najwięcej ofert w jednym miejscu. Radość zakupów i 1 bezpieczeństwa dla każdej transakcji.


Czy oszczędność miejsca może iść w parze z dużą funkcjonalnością?

Jak najbardziej, wystarczy postawić na nowoczesne AGD do zabudowy. Jednolita, minimalistyczna zabudowa to nie jedyny sposób na zaoszczędzenie odrobiny wolnej przestrzeni w kuchni. Uniwersalne i niezajmujące dużo miejsca: urządzenie do gotowania na parze i piekarnik w jednym urządzeniu.


Czyszczenie parowe – jeśli posiadamy piekarnik z funkcją pary, to warto wiedzieć, że doskonale nadaje się ona do oczyszczania komory.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty