wtorek, 11 lipca 2017

Chleb ze skiełkowanego ziarna

Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Jeść, by żyć w zdrowiu. CHLEB ZE SKIEŁKOWANYCH ZIAREN ORKISZU 70. Powstaje on ze skiełkowanego ziarna. Praktycznie w całości składa się naturalnych, nieprzetworzonych składników.


Udało mi się was już przekonać?

Jeśli nie do końca to rzućcie okiem na korzyści. Lista przepisów na chleb ze skiełkowanych ziaren z polskich blogów kulinarnych. Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować! Zawiera ich więcej niż wszystkie inne rodzaje chleba, a jednocześnie posiada mniej tłuszczów i kalorii.


Kiełkowanie ziaren orkiszu powoduje znaczny wzrost ilości witamin, białka i enzymów, zawartych w chlebie. Kalkulator kalorii - sprawdź ile kalorii zawierają twoje posiłki. Tabele kalorii, wartości odżywcze, kalorie produktów, kcal, białko, węglowodany, tłuszcz, tabela kalorii.


Przy orkiszowym nie ma takiej wzmianki.

Wśród swoich przepisów Pomroy podaje jeden przepis na chleb, ale składnikiem jest mąka ze skiełkowanego ziarna (cokolwiek by to nie było). Wnioskuję z tego, że autorka diety raczej nie zachęca do pieczenia chleba z własnej mąki. Czasem się zdarza, że chleb rumieni się szybciej (nie pytajcie dlaczego, nie wiem), wówczas przykrywam go folią aluminiową by się nie spalił.


W tym czasie ziarna powinny skiełkować. Skiełkowane ziarna przesypujemy do robota kuchennego i mielimy z dodatkiem wody na jednolitą masę. Przekładamy do miski. Dodajemy sól i mąkę, mieszamy.


Ciasto przekładamy do foremki wysmarowanej tłuszczem i posypanej kaszą. Naturalna słodycz chleba z kiełków zbożowych została uzyskana dzięki procesowi kiełkowania przy użyciu najlepszych, specjalnie. KROK 2: Na trzeci dzień umieszczamy ziarna w kielichu blendera o dużej mocy. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia i umieszczamy w. Sklep ze zdrową żywnością – AleEko. Certyfikowane produkty bez konserwantów, polepszaczy, barwników i pestycydów.


Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Bez dodatku tłuszczu, jajek, soli, mąki i produktów mlecznych, bez substancji słodzących.

Jak upiec pierwszy chleb. Bagietki, pita, ciabatta, pumpernikiel, chleb otrębowy. Najsłodszy blog w sieci. Poza tym, zwykły chleb codzienny :-). Chleb bezglutenowy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty