poniedziałek, 13 sierpnia 2018

Kawa ziarnista la brasiliana

Pomimo dość niskiej zawartości robusty jest zupełnie pozbawiona kwasowości. To wszystko sprawia, że kawa jest bardzo ceniona we Włoszech. Po zaparzeniu kawy otrzymasz niezwykle aromatyczny, gęsty napar o wysokiej słodyczy, z owocowymi nutami i idealnie zbalansowaną kwasowością. Prestiżowa kawa ziarnista Marfisa wypalana jest przez włoską, rodzinną palarnię La Brasiliana, uznawaną za jedną z najlepszych palarnii we Włoszech. Do kawy podchodzą bardzo profesjonalnie.


KAWA ZIARNISTA LA BRASILIANA. W niewielkim miasteczku zwanym Ferrara, położonym w północnej części Włoch, Carlo Govoni otworzył wówczas maleńki sklepik, w którym sprzedawał samodzielnie paloną kawę. Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.


Producent: La Brasiliana. Za swój niezwykły smak pozbawiony kwasowości jest bardzo ceniona na całym świecie. Kawa bardzo ceniona we Włoszech.


Kawa ziarnista la brasiliana

We włoskiej miejscowość Ferrara mieści się słynna palarnia kawy La Brasiliana. La Brasiliana Sortuj wg: Nazwa produktu A-Z Nazwa produktu Z-A Cena rosnąco Cena malejąco. Swą nazwą nawiązuje do tradycji najlepszych gatunkowo kaw brazylijskich o czekoladowym posmaku.


Jest to kawa o pełnym, łagodnym smaku i delikatnym posmaku czekolady. Przygotowane z niej espresso zaspokoi wymagania największych miłośników kawy. Robusta Zachęcamy do zapoznania się z opiniami na temat tej kawy na. Od innych kaw odróżnia ją słodki smak oraz delikatny, kwiatowy aromat.


Mieszanka o dużej zawartości wysokiej jakości ziaren arabiki. Jest zupełnie pozbawiona kwasowości. Charakteryzuje się wspaniałym, łagodnym smakiem z wyczuwalną czekoladową nutą. Być może zachęci ich także czekoladowy posmak, wyraźnie wyczuwalny przy delektowaniu się kawą z włoskiej palarni La Brasiliana.


Ranking kawy ziarnistej La Brasiliana. Sprawdź opinie i dane techniczne w serwisie pro-ranking. Jeśli szukasz smacznej kawy ziarnistej, polecamy spróbowanie La Brasiiiana Marfisa. Jest to specjalna mieszanka różnych odmian Arabiki z Kolumbii, Salwadoru i Brazylii.


Pochodzące z Ameryki Środkowej ziarna były uprawiane na ekologicznych polach pod obserwacją specjalistów. To tutaj Carlo Govoni rozpoczął sprzedaż własnej kawy. Wyśmienity smak i aromat przyciągały coraz więcej. Alessandro Covoni, właściciel palarni, zawsze szuka najkorzystniejszej jakości ziaren do produkcji La Brasiliana, jest jeszcze jednym z najszczególniej doświadczonych baristów we Włoszech. Teraz możecie Państwo skorzystać z oferty, jaką przygotował dla Was nasz sklep z kawą – możecie zamówić najlepszej jakości kawę i cieszyć się nią w zaciszu własnego domu.


Doskonałe odmiany arabiki z rejonów Ameryki Łacińskiej oraz Afryki tworzą połączenie, które wyróżnia się walorami smakowymi. Jest producentem najwyższej jakości włoskich mieszanek espresso, składających się z ziaren importowanych z regionów wydających najlepsze plony kawy, między innymi z Brazylii.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty