wtorek, 4 grudnia 2018

Najlepsza patelnia do smażenia bez tłuszczu

Wszyscy, którzy szukają informacji o tzw. Warto zwrócić uwagę na to, że zwęglanie potraw na j, teflonowej, czy stalowej patelni jest tak zdrowe, jak codzienne naświetlanie się promieniami Roentgena, czy wylegiwanie się całymi. Warto wiedzieć, że nie w każdym naczyniu można smażyć bez tłuszczu. Konieczna jest do tego patelnia z wysokiej jakości nieprzywierającą powłoką (non–stick) - na przykład powłoką ceramiczną, granitową, teflonową bądź Keravis. Osobiście nie radzę oszczędzać przy zakupie – wybierając patelnię wysokiej jakości zapewniamy sobie komfort smażenia i długi czas jej.


Jaka patelnia do smażenia bez tłuszczu? Nowoczesne patelnie pozwalają ograniczyć ilość zużywanego tłuszczu do minimum. Prawdziwą rewolucję wywołały modele teflonowe, bo to one jako pierwsze zostały pokryte powłoką nieprzywierającą. Obecnie takich patelni można znaleźć znacznie więcej. Pomoże w tym patelnia do smażenia bez tłuszczu, dzięki której nie będzie konieczności wykorzystywania pokaźnych ilości tłuszczu, by usmażyć mięso, warzywa, placki, naleśniki i inne przysmaki.


Można będzie smażyć bez oleju lub dodawać go tylko odrobinę, by przyrządzać zdrowe posiłki. Patelnia do smażenia bez tłuszczu. Każdy z Nas dobrze zna smak tradycyjnego polskiego schabowego przyrządzonego w dużej ilości tłuszczu. Należy pamiętać, że mięso tak przyrządzone na pewno dobrze smakuje, ale jest także sporym obciążeniem dla Naszego układu trawiennego. Jest wiele potraw, które można przyrządzić z małą.


Do smażenia na niej wymagane jest użycie tłuszczu. Można ją jednak z powodzeniem myć w zmywarce, co dla wielu stanowi duże ułatwienie. Jeśli wybrany przez nas model nie został wyposażony w żadną powłokę wewnętrzną, z powodzeniem może pełnić rolę patelni uniwersalnej, przeznaczonej do przygotowywania różnego rodzaju potraw. To mit, podobny do tego, że istnieją noże, których nie trzeba ostrzyć.


Jeśli „smażyć” bez tłuszczu – w efekcie zyska się spalony, ciężkostrawny i szkodliwy posiłek oraz jednorazową patelnię, którą będzie trzeba od razu wyrzucić. Na rynku dostępne są różne typy patelni pokrytych teflonem – takie klasyczne, do smażenia naleśników, azjatyckie patelnie woki i dołkownice do jajek i placków. Kolejnym rodzajem są patelnie do smażenia bez tłuszczu, które dzięki swojej technologii non-stick pozwalają na przygotowanie potraw bez potrzeby dodawania oleju czy oliwy. To oczywiście nie wszystkie patelnie, jakie znajdziesz w naszym sklepie – zapraszamy do zapoznania się z pełną ofertą. Już dawno nie miałam takiej przyjemności z przygotowywania posiłków.


Smażyłam bez tłuszczu i nic nie przywierało. Dodatkowo thermo- spot wskazuje kiedy patelnia jest gotowa do użycia. Ponad to można też używać jej w piekarniku. Jeżeli naprawdę nie możesz obyć się bez smażonych potraw, powinna zainteresować Cię patelnia do smażenia bez tłuszczu. Mowa o patelni miedzianej Starlyf Copper Pan.


Większość patelni jest pokryta powłoką teflonową. Materiał ten umożliwia smażenie w małej ilości tłuszczu i zapobiega przywieraniu potraw do powierzchni. W związku z tym, że teflon szybko ulega zniszczeniu, podczas smażenia na patelni teflonowej najlepiej używać drewnianych przyborów kuchennych. Ich powłoka nie wytwarza toksyn i nie reaguje z żywnością niezależnie od temperatury.


Dobra i zdrowa patelnia ceramiczna szybko i równomiernie się nagrzewa oraz cechuje się odpornością na zarysowania. Są bardzo uniwersalne – sprawdzą się zarówno do smażenia jajek, naleśników czy bardziej wyszukanych potraw. Porównaj oferty i znajdź najlepsze ceny Poznaj wartościowe opinie przeczytaj recenzje innych użytkowników, sprawdź dane techniczne i wybierz najlepsze patelnie dostępne na rynku w serwisie Skąpiec.


Niezależnie od tego jaki tłuszcz do smażenia wybierzesz pamiętaj o tym, że potrawa z jego dodatkiem będzie bardziej kaloryczna od takiej samej ugotowanej lub upieczonej w piekarniku bez dodatku tłuszczu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty