Oprócz woków w asortymencie posiadany wszystkie potrzebne chińskie akcesoria kuchenne. Produkty, które Państwu ofertujemy to: chochla do woka, łopatka do woka, parownik bambusowy, kuchenka gazowa i wiele innych. Jednak w kuchni chińskiej ciekawe jest to, jakie miejsce zajmuje gotowanie na parze – dotyczy to większości chińskich regionów kulinarnych. Chińczycy gotują na parze na potęgę!
Opis: Parownik bambusowy okrągły z dwoma poziomami to orientalne naczynie do gotowania na parze. W skład parownika wchodzą elementy: dwa poziomy oraz przykrywka.
Każdy element posiada średnicę 20cm oraz wysokość 5cm. Odporny na wilgoć(nie butwieje), po wyczyszczeniu bardzo szybko wysycha. Gotowanie Na Parze.
W kuchni azjatyckiej od wieków gotowano na parze. Przed wiekami pierwsze naczynia do gotowania na parze wykonane były z kamionki. Kapustę cienko poszatkować, ułożyć na dnie naczynia lub koszyczka do gotowania na parze, doprawić ją solą i pieprzem.
Na kapuście położyć kulki mięsne. Zagotować wodę, postawić naczynie z mięsem na parze i przykryć.
Po ugotowaniu posypać szczypiorkiem. I nie chodzi tu nawet o gotowanie na parze, w Chinach nazywane zheng. Chińskie pierożki są znacznie bardziej wyraziste w smaku od naszych, a to za sprawą drobno posiekanego czosnku dodanego do farszu oraz drobno pokrojonego pora, szczypiorku lub kapusty. Do farszu używa się surowego mięsa zamiast, jak u nas, ugotowanego. Dziś będzie o parowniku bambusowym.
Co też jest takiego niezwykłego w tym bardzo starym tradycyjnym chińskim naczyniu i dlaczego warto je mieć ? Przede wszystkim należy zwrócić uwagę na fizykę parowania. W przeciwieństwie do gotowania które zapewnia obróbkę termiczną z temperaturą nie przekraczającą nigdy umownych 1stopni Celsjusza, parowanie przełamuje tą barierę. Kosze na śmieci i pojemniki do segregacji Maselniczki Maszynki i roboty kuchenne Miski Młynki i moździerze Naczynia żaroodporne Noże i nożyce kuchenne Ociekacze i suszarki do naczy. GARNEK DO GOTOWANIA NA PARZE 5EL PAROWAR 5L 18cm. Pozwala nie tylko gotować na parze, ale także podgrzewać i przypiekać.
Kombiwary składają się z podstawy, rusztu, szklanego pojemnika oraz pokrywy i grzałki halogenowej. Wykorzystamy je do gotowania na parze, rozmrażania, podgrzewania, pieczenia, a nawet grillowania. Zróżnicowany zbiór ofert, najlepsze ceny i promocje.
Wejdź i znajdź to, czego szukasz! Przygotuj bambusowy koszyczek do gotowania na parze, wyłóż go papierem do pieczenia lub liśćmi kapusty. Europa przypomniała sobie o tej metodzie przyrządzania dań dopiero całkiem nie dawno.
Pierożki włóż do koszyczka.
Naczynie ustaw na garnku z gotującą się wodą, gotuj na parze pod przykryciem około minut. Chiński gliniany garnek jest często używanym akcesorium w kuchni azjatyckiej. Tego typu garnki bardzo dobrze utrzymują ciepło, więc nadają się idealnie do potraw, które wymagają długiego gotowania. Chińskie gliniane garnki dzielą się na dwa podstawowe typy: z dwiema rączkami lub jedną większą.
Produkt wysokiej jakości, z grubego bambusa, bez wiązań. Bambusowy parownik – lub inaczej parowar – to specjalny koszyk wykonany właśnie z naturalnego bambusa, który stworzony jest do gotowania na parze. Każdy bambusowy garnek parowy składa się z jednego lub więcej sitek do układania potraw oraz pokrywki. Naczynia wykonywane są ręcznie, dzięki czemu są niepowtarzalne i wyjątkowe. Do wyboru mają Państwo garnki emaliowane do gotowanie na parze oraz garnki ze stali nierdzewnej do gotowania na parze.
Jest to istotna sprawa dla osób, które posiadają małą kuchnię. Nie tylko zaoszczędza wartości kalorycznej tak sporządzanym posiłkom, ale również skraca czas gotowania. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom klientów, którzy chcieliby zastosować w praktyce tę kulinarną metodę, prezentujemy garnki i sitka do gotowania na parze.
Naczynie do gotowania na parze łatwe w obsłudze i czyszczeniu. Osoby, które pragną zdrowo odżywiać się i prowadzić zdrowy tryb życia koniecznie powinny zaopatrzyć się w specjalny garnek do gotowania na parze. Produkty składają się z podstawowych trzech części: garnka, jednego, dwóch lub trzech wkładów do gotowania na parze i.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.