środa, 18 marca 2020

Urządzenie do gotowania sous vide

Stick, dedykowany dla domu, gdzie przyrządzisz potrawy jak w profesjonalnej restauracji. Cyrkulator sous vide to urządzenie, które otwiera nowe możliwości. Taki sposób obróbki termicznej pozwala zachować naturalny smak oraz najwyższą jakość żywności.


Urządzenie do gotowania sous vide

Co raz więcej lokali gastronomicznych wprowadza do swojej oferty potrawy przygotowywanie przy użyciu gotowania w próżni. Dodaj do ulubionych. Pierwszy z nich to urządzenia do gotowania próżniowego.


W komorze tej gotowane są nasze potrawy. Jednak znacznie ciekawszym rozwiązaniem jest inny rodzaj sprzętu do sous-vide. SMS) przez Grupę OLX sp. Metoda gotowania sous-vide jest bardzo ceniona w restauracjach główne dlatego, bo zapewnia potrawom bogatszy smak.


Urządzenie do gotowania sous vide

Ponadto w potrawach przygotowywanych w niskiej temperaturze, w tzw. Zróżnicowany zbiór ofert, najlepsze ceny i promocje. Wejdź i znajdź to, czego szukasz! Wszędzie Wszystkie kategorie. Sous vide na Allegro.


Obecnie istnieje kilka typów tych urządzeń, są to termocylkulatory, wanny czy wielofunkcyjne „kombajny” z wbudowaną pakowarką próżniową. Rewelacyjne urządzenie do gotowania w niskich temperaturach SOUS-VIDE marki Hendi. Wyrażam zgodę na używanie przez Grupę OLX sp. Prezentowany model powinien znaleźć się na wyposażeniu każdej kuchni.


Pozwala na przyrządzanie smacznego i zdrowego jedzenia. Długie gotowanie w próżniowych workach, zapewnia maksimum smaku, a niższe temperatury nie. Celem metody jest zachowanie naturalnego smaku i jakości żywności. Metoda gotowania w niskiej temperaturze wymaga odpowiedniego sprzętu gastronomicznego, dlatego naszym klientom proponujemy profesjonalne urządzenie do gotowania sous-vide, które przyda się w restauracjach i lokalach gastronomicznych.


Polega ona na gotowaniu produktów w szczelnie zamkniętych woreczkach, które zostają umieszczone są w gorącej kąpieli wodnej, a następnie doprowadzane są do odpowiedniej temperatury. Do zastosowania domowego polecamy CYRKULATOR SOUS-VIDE SOUSMATIC niemieckiej marki TFA Dostmann GmbH. Co należy szczególnie podkreślić wyposażony jest on w precyzyjny i czuły termostat. Jest to o tyle ważne, że w trakcie stosowania techniki sous-vide potrawa powinna być gotowana w stałej temperaturze.


Urządzenie do gotowania sous vide

Istnieją dwie „szkoły” gotowania metodą sous vide – w cyrkulatorze lub piecu konwekcyjnym. Elektroniczne sterowanie czasem i temperaturą. Urządzenie do gotowania sous vide. Wyświetlacz temperatury. Możliwość zaprogramowania programów.


Tryb pracy ekonomicznej. Dzięki niemu przygotujesz dania o wysokich walorach odżywczych m. Duża pojemność wlewcza (l) i moc 8W gwarantują wydajne gotowanie metodą sous vide wielu produktów jednocześnie. Specjalnie do sous-vide jest przeznaczone m. To jakby duży garnek o pojemność litrów, w którym można ustawić temperaturę wody z dokładnością do stopnia C, a urządzenie będzie ją utrzymywało przez cały czas gotowania. Gotowanie sous vide nie jest już zarezerwowane tylko dla szefów kuchni.


Urządzenie do gotowania sous vide

Podgrzewa ono wodę do ustawionej temperatury (między 0°C a 95°C) i podtrzymuje ją do czasu zakończenia gotowania. Jej nazwa pochodzi z języka francuskiego, a w dosłownym tłumaczeniu oznacza „w próżni”. W wielu krajach na całym świecie sous vide przestaje być pojęciem nowym, gdyż technikę tę prezentuje się w programach telewizyjnych, przepisach kucharskich, a wyjątkowo często stosowana jest w dobrych.


W ofercie posiadamy produkty takie jak urządzenia do pakowania próżniowego takie jak pakowarki i zgrzewarki, pojemniki i worki, a także artykuły sous vide.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty