Dania na parze sprawdzą się idealnie jako lekki obiad na lato. Gotowanie na parze - jak gotować. Dania gotowane na parze mogą być różnorakie – od wytrawnych obiadowych takich jak, warzywa, mięso czy ryba na parze np.
Zadbaj o dobre posiłki dla siebie oraz dla całej swojej rodziny – włącz je na stałe do domowego menu! Smaczne potrawy bez grama tłuszczu? Taką zaletę ma gotowanie na parze.
Służą do tego specjalne parowary albo zwykłe nakładki na garnek z wodą. Warzywa gotowane na parze nie tracą składników odżywczych, poza tym zachowują piękne kolory. Na parze można również przygotować mięsa, ryby, owoce morza, a nawet ugotować ryż czy jajka.
Mięso, ryby i warzywa gotowane na parze nie tylko smakują dobrze, ale przede wszystkim zachowują najwięcej cennych witamin i mikroelementów. Są też dużo mniej kaloryczne od potraw smażonych, pieczonych lub gotowanych. Podane z lekkim sosem lub dressingiem, doprawione świeżymi ziołami to pyszne dania.
Przepisy, jak zrobić - Smaker. Dzięki parowarowi uda ci się przygotować niezwykle smakowite dania z ryb, potrawy z drobiu, aromatyczne warzywa pełne witamin.
Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. Dania z pary są smaczne i proste do przygotowania, można przygotować na parze dosłownie wszystko, bo gotowanie na parze to nie tylko moda, ale i zdrowie. Zebraliśmy najlepsze przepisy na dania z parowaru. Zalety gotowania na parze. Przygotowanie każdej wymienionej potrawy na parze trwa maksymalnie minut.
Ale na tym nie koniec zalet jedzenia z parowara. Przygotowywanie potraw na parze pomoże w walce z nadprogramowymi kilogramami. Dzięki temu urządzeniu zapomnisz bowiem o patelni i smażeniu. Do przyrządzania tej potrawy używa się specjalnej tuby do gotowania na parze. Ja zastępuję ją gazą, w którą zawijam ciasto, i garnkiem do gotowania na parze.
Nie musisz rezygnować z potraw z mięsem ! Doskonałym przykładem na lekkostrawny i sycący obiad są pulpeciki dietetyczne. Dietetyczne przepisy na dania na parze są niejednokrotnie o wiele prostsze w realizacji niż klasyczne przepisy, a obiady dużo zdrowsze. Pierś z kurczaka wystarczy natrzeć przyprawami i gotować w parowarze około minut.
Jak gotować na parze? Jakie warzywa i ryby nadają się do gotowania na parze? Potrawy tradycyjne.
Roladki z łososia z pesto z rukoli gotowane na parze. Zaloguj się aby zapamiętywać przepisy. Z pomocą przychodzą proste wskazówki, które pozwolą szybko zaprzyjaźnić się z parowarem. Pyszne, zdrowe, dietetyczne i pyszne!
Jeśli macie jakieś ciekawe przepisy na potrawy gotowane na parze to proszę o przepisy i wasze pomysły :) U mnie oprócz warzyw najczęściej gotowane są ryby. Ryby gotowane na parze nie tracą swoich właściwości odżywczych. Para jest najzdrowszym sposobem obróbki termicznej jedzenia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.